Jan Wouter

Zelfbouw Drone

Start Leven Honden Recepten Kunst Cohen Arduino Arduino Modules DRONES

Radio Control

Via de site ElectroNoobs ben ik op het idee van de afstandsbediening gekomen. De basis hiervan is een arduino en een NRF24L01 module. De NRF24L01 komt in twee uitvoering, eentje met en eentje zonder antenne. Deze zijn voor weinig op Aliexpress te vinden.

ElectroNoobs gaat uit van het verbouwen van een bestaande controler. Zelf wil ik eerst beginnen met een volledige zelfbouw. Ik zal hier wel spijt van krijgen, maar voor het begrip is dit beter. (Ik koop tenslotte ook geen kant en klare drone.)

Ik heb op het moment dat ik dit schrijf geen NLF24L01 met extra antenne liggen, maar voor de Proof Of Concept (POC) voldoen twee standaard modules. De gewenste module staat in bestelling bij Aliexpress.

 

 

Van links naar rechts: Arduino (mini), NRF24L01 (small size), NRF24L01 (normal size).

 

 

Ik gebruik in de Drone de NRF24L01 mini SMD, gewoon omdat ik er een hoop van heb liggen. Met een adapter bordje heb ik er een insteek module van gemaakt.

 

JoyStick, schakelaars en knopjes. Die gaan we zeker nodig hebben.

 

We gaan nu eerst alles op een breadboard monteren en testen. We maken gebruik van twee Arduinos. Eentje voor de receiver en eentje voor de flightcontroler.