Jan Wouter

Recepten

Start Recepten Kunst Arduino Arduino Modules Testen AWS

Als je van kokos houdt, dan moet je deze taart/cake een keer proberen! Een echte klassieker uit de Surinaamse keuken. Deze bojo mag ik vaak voor feestjes maken en krijg altijd zoveel complimenten. Echt een ware traktatie als je het mij vraagt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediënten:

  • bakvorm (afmeting welke ik heb gebruikt is 24×20)
  • 1 kilo geraspte diepvries cassave (ontdooid)
  • 200 gram geraspte en gedroogde kokos
  • 2 zakjes vanille suiker
  • 2 eetlepels vanille essence
  • 2 eetlepels amandel essence
  • 2 eetlepels kokos essence
  • 80 gram rozijnen (dit is optioneel, kan dus weg gelaten worden. Ik laat de rozijnen altijd een nachtje weken in wat rum)
  • 300 ml melk
  • 400 ml kokosmelk
  • 300 gram suiker
  • half blikje gesuikerde melk
  •  100 gram roomboter

Verwarm de oven voor op 180 graden. Mix alle ingrediënten in een grote kom, behalve de roomboter. Ik doe dit zelf met een grote houten lepel. Vet je bakvorm in met wat roomboter en giet het mengsel in je vorm. Snij de rest van de roomboter in kleine blokjes en verdeel de blokjes op het mengsel voordat het de oven in gaat.

Bak de bojo in een uur goudbruin. Let op iedere oven is anders. Het kan zijn dat de bojo in een andere oven wat langer in de oven moet. Zodra de bojo wat steviger aan voelt dan is deze klaar. Laat het eerst goed afkoelen voordat je deze aansnijdt.

 

Ik heb zelf dit gerecht aangepast tot de volgende ingredientenlijst. Verder blijft het recept hetzelfde:

  • 1 kilo geraspte diepvries casave
  • 400 gram geraspte diepvries cocos
  • 40 gram cocosolie (gesmolten)
  • 150 gram rietsuiker
  • 1 blikje van 400 ml cocosmelk
  • 2 theelepels kaneel
  • vanille essence
  • amandel essence

Ik was niet helemaal tevreden over het gebruik van de essences, dus volgende keer probeer ik amandelmeel en echte vanille toe te voegen. (0f vanillesuiker).