Jan WouterRecepten | |||||||||||||||||||
| |||||||||||||||||||
|
Dit recept kreeg ik van een vriendin van me.
Linzensoep uit Bijbelse tijden Alles halveren levert al een flinke pan soep op!
Ingrediënten
Bereidingswijze
Prik de kruidnagels in het laurierblad. Snijd de munt fijn en meng met alle kruiden door elkaar, zodat ze straks in 1 keer in de pan kunnen.
Verhit een scheut olijfolie in een pan en bak hier de uien in tot ze glazig zijn. Nu kun je de knoflook erbij doen en fruit deze even mee. Bak de knoflook kort, anders kan het verbranden! Doe nu het kruidenmengsel bij de uien en de knoflook en laat het kruidenmengsel ook kort mee fruiten. Hierdoor kunnen de kruiden hun smaken vrijgeven en er komt een heerlijk kruidig aroma vrij!
Daarna de soep weer even goed doorroeren zodat de linzen goed verdeeld worden door de soep. Nu kunnen de gesneden wortels en de prei erbij. Roer deze door de soep en sluit opnieuw de pan. Vervolgens nog 20 minuutjes laten koken afkoelen en smullen maar. |